torsdag 2. februar 2012

Litt jobb igjen.

Jepp! Da får jeg nok en meningsfylt tur med foredraget mitt " å bli klødd med ei fjær...på feil plass... ". Jeg skal besøke høgskolen i Ålesund og forelese for studenter og ansatte på sykepleierutdanninga. Foruten at det bare er deilig å komme seg ut av huset , er å få følelsen av å være litt på "jobb" igjen, og ikke minst ha noe matnyttig å formidle.

Foredraget varer ca 60 min og tar bl a for seg det å få diagnosen, møtet med helsevesenet, utfordringer, humor og kommunikasjon. Tilbakemeldingene hittil har vært "direkte matnyttig, oppklarend, en vekker" osv. Det er helt klart givende å kunne spre litt informasjon om ALS og utfordringer knyttet til det å ikke kunne uttrykke seg muntlig. Bare litt irriterende at jeg ikke klarer å stå foran forsamlinga og gestikulere med armer og beina, he he. Men, men, får heller satse på at innholdet fenger og at de tør le av vitsene (blødmene) mine ;)

Glad hvis mine erfaringer og tips kan hjelpe både pasienter og fagpersonell til en litt enklere interaksjon.

- "vi er ikke funksjonshemma, bare litt slapp i armer og bein". (Dagfinn Enerly)

35 kommentarer:

 1. Lykke til! Dette er viktig lærdom for studentane. Mvh Gunhild

  SvarSlett
 2. Lykke til på jobb Pål!
  - og god helg!

  SvarSlett
 3. Supert at du greier dette så flott, Pål! Du har ein misjon, rett og slett! Er sikker på at bruker-erfaringane dine er svært verdifulle for sjukepleier-studentane, og for evt andre og sjølvsagt! Lykke til!

  Mvh
  Birgitte, ergo

  SvarSlett
 4. Så fint! Der skulle jeg ha likt å vært,men jeg må nok gå på jobb. Men jobben er helt topp den( hvis man kan kalle den det) jeg har den beste jobben og knall bra kolegar. Hva jeg jobber med :Hjemme Respratorteam (als) pasient . Dette er den mest givende jobben jeg har hatt i mitt 54 årige liv .Men skulle så gjærne hørt deg fortelle om dine erfaringer . Lykketil vidre
  MVH Ragna

  SvarSlett
 5. Hei Pål:) Jeg jobber selv i et respirator team i stavanger. Har gjort dette i 3 ,5 år:) Syns du gjør ein fantastisk jobb. Muligheter for at du kommer til stavanger å holder foredrag? Vi har 1 gang i året en dag som heter refleksjonsdagen. Da møter alle teamene fra stavanger, sola å sandnes opp. Der skulle nettopp DU ha vært:) Stå på

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ingenting er umulig :)
   Send ev en formell henvendelse på pal.eikrem@gmail.com

   Slett
 6. Hei :)
  Er det 3.års studentene du har vært med? Skulle gjerne hørt foredraget ditt, tror det hadde gitt noen vekkere! Jeg går 2.året på sykepleiestudiet på høgskulen i Ålesund :) Håper på å høre foredraget ditt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke vært med noen på høgskolen ennå. Kommer 14/2, følg med på Fronter :)

   Slett
 7. kunne du tenke deg å ha dette foredraget for sykepleiestudentene på høgskolen i sør trøndelag? (trondheim):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting er umulig bare prisen er rett, he he. Alle seriøse henvendelser blir vurdert.

   Slett
  2. jeg vil gjerne tipse administrasjonen om deg og hvorfor du burde ha en forelesning for oss spl.studentene. Får jeg lov å fortelle dem om deg og den diagnosen du har?

   Slett
 8. Supert Pål att du får oppdrag.Lykke til.

  SvarSlett
 9. Når er foredraget???

  SvarSlett
  Svar
  1. 14/2, for studenter og ansatte på spl.utd.på høgskolen.

   Slett
 10. Utrolig tøft at du vil stå å holde foredrag om ALS. Masse lykke til! :-) Det blir sikkert utrolig interessant for de som skal høre på.

  SvarSlett
 11. Så bra Pål :) husker fra min utdannelse på sykepleierhøyskolen som det het den gang.. når vi fikk forelesere som hadde personlige erfaringer, ja da satt informasjonen vi fikk mye bedre. Den dag i dag,omtrent 20 år etter endt utdanning, kan jeg huske de som kom og foreleste om sine sykdommer. Håper de tar med seg erfaringene dine med når de skal ut i arbeidslivet. Lykke til Pål :)
  Bente

  SvarSlett
 12. Jeg digger tittelen på foredraget ditt, Pål. Din humoristiske sans er like utviklet som din brors :) Tenk, jeg sitter her og ler!

  SvarSlett
 13. Jeg er imponert og rørt over stå-på-viljen din.
  - Kjetil

  SvarSlett
 14. Tusen takk for at vi fikk ta del i din historie, og for at du ville dele dine erfaringer med oss. Ett kjempebra foredrag, som alle sykepleierstudenter/sykepleiere har nytte av.

  - Sykepleierstudent ved høyskolen i Ålesund

  SvarSlett
 15. Tusen takk for et utrolig bra og nyttig foredrag Pål. Det var både rørende, interresant og morsomt på en gang! En tankevekker. Beundrer deg for den stå-på-viljen du viser, du er tøff!
  Lykke til videre.

  - Sykepleierstudent ved høyskolen i Ålesund

  SvarSlett
 16. Tusen takk for ett fantastisk foredrag i dag! Du fortalte historien din på en glimrende måte . Jeg sitter igjen med en lærdom som jeg kommer til å ta med meg videre,i yrket mitt og privat !

  Lykke til videre.

  SvarSlett
 17. Takk for et flott foredrag! Tusen takk for at du kom på Høgskolen i Ålesund for å vise oss ditt liv etter diagnosen! Det er beundringsverdig måten du har taklet motgang på, at du greier å holde på den humoristiske personligheten din og ikke bare gremmes over hvordan livet har blitt! Jeg håper du snart blir hørt slik at du får muligheten til å føle deg friere igjen, at du får assistenter tilbake! Jeg er enig med deg, de gikk glipp av noe ved ikke å ha deg med på Ingen grenser ;) Stå på videre!

  SvarSlett
 18. Tusen takk for et utrolig bra foredrag i dag! Det vekket noe i oss alle. En slik stå på vilje som du har er virkelig beundringsverdig! Var lærerikt og kjekt å høre din historie. Historien din vil jeg ta med meg videre å lærdommen vil ha innvirkning både på yrke og privatliv.

  Lykke til videre!

  - Sykepleierstudent ved høyskolen i Ålesund

  SvarSlett
 19. Tusen takk for et veldig bra foredrag i dag! det var virkelig en tankevekker og jeg beundrer virkelig stå på viljen din! var veldig lærerikt og kommer til å ta med meg lærdommen videre.. masse lykke til videre!

  - sykepleierstudent ved høyskolen i Ålesund

  SvarSlett
 20. Tusen tusen takk for et fantastisk flott foredrag på Høgskulen i dag :D Et rørende, vekkende og fantastisk foredrag! Det er fantastisk å se hvordan du takler hverdagen og alt! Stå på videre! Dette er noe jeg virkelig kommer til å ta med meg videre i utdanninga og etter endt utdanning! Du fikk meg virkelig til å tenke på hvordan jeg selv oppfører meg overfor pasientene jeg er i kontakt med! Fikk gåsehud og hadde problemer med å holde tårene tilbake flere ganger i løpet av foredraget!
  Tusen takk igjen for at du kom og snakket til oss :)
  -sukepleiestudent ved høgskolen i Ålesund

  SvarSlett
 21. Jeg slenger meg med i rekken for å si tusen takk for foredraget du holdt på Høgskolen i dag!
  Det var absolutt en tankevekker for oss fremtidige sykepleiere.
  Lykke til videre, og venter spent på flere oppdateringer her inne ;)

  SvarSlett
 22. Tusen takk for eit rørande og humoristisk foredrag i dag!! Og tusen takk for dei gode tips og råd du gav oss sjukepleier studentar. Du har ein heilt fantastisk humor!! og du er kjempetøff som deler dine opplevingar med oss!! Masse lykke til!!!! Helsing sjukepleiar student.

  SvarSlett
 23. Tusen tusen takk for at du gav oss mulighet til å få et innblikk i livet med ALS. Det var et flott foredrag med et gripende innhold, og selfølgelig mye å lære for oss sykepleiestudenter. Ønsker deg og dine alt godt!! 3.års student

  SvarSlett
 24. Takk for at du delte historia di med oss:) den var veldig sterk og inspirerande. eg føle eg har ett mykje beire inblikk på korleis eit liv med ALS er, og dette skal eg hugse og ta med vidare i utdanninga^^ eg ønska deg masse lykke til vidare og ser fram til å lese meir av bloggen din:)
  mvh sjukepleiar student.

  SvarSlett

Skriv gjerne en kommentar :)