torsdag 5. januar 2012

Nytt år og nye muligheter...

På barneskolen på 70 og 80 t var det ikke måte på hvor hi-tech vi fantaserte om at 2012 skulle bli. Og det har jo slått til på veldig mange områder, kanskje enda mer avansert enn i vår fantasi.

Ikke for å være så vanvittig negativ, men er det ikke litt pussig at jo bedre kunnskap og viten vi har ervervet, jo rikere og mer velstående landet vårt blir så blir tilbudet til barna våre, de eldre pleietrengende, syke, helsevesen, kommunale og statlige tjenester stadig kuttet til beinet, faktisk inn i beinet?

Vi hører eksempelvis stadig hårreisende historier om eldre sine forhold på sykehjem grunnet nedbemanning. Blir liggende i sin egen avføring, lar være å spise tilstrekkelig " for å ikke plage pleierne unødvendig ", blir feilmedisinert i stresset. Tror faktisk kyr på bås har det bedre på mange områder, faste og solide måltid, medisinsk oppfølging og i alle fall et mye sterkere og fungerende rettsvern... -harde konsekvenser for å ikke ta vare på dyra etter gjeldende regler.

Får litt dårlig smak i munnen når jeg tenker på hvor mange som ikke har ressurser eller pårørende til å tale sin sak. Jeg er tross alt "data-kyndig" og kan orientere meg noenlunde i paragrafjungelen i forhold til rettigheter, bistand, økonomi, hjelpemidler osv. Eller jeg kan kontakte noen som kan veilede meg. Det står nemlig ikke et apparat klart til å hjelpe når ulykka eller situasjonen har oppstått. Tilfeldigheter og geografi avgjør dessverre ofte om den eldre pleietrengende eller forulykkede får noe som helst assistanse, med mindre en journalist skulle få snusen i saken...

Nei, offa. Kan bli tul'n av å tenke på slikt! Blir bare så forb...på at vi skal spare oss til totalt unødvendig lidelse for mange.

- og så fikk vi den katastrofale smør-krisa i desember. De endelige dødstallene er ennå ikke klare, og alle offentlige kriseteam står beredt til å rykke ut når befolkningen skjønner hvilken nasjonal katastrofe de har vært vitne til...Puh! Nå er hodet renska for litt dritt ;)Godt år!

Work hard, rock hard, eat hard, sleep hard, grow big and wear glasses if you need ‘em!