mandag 24. februar 2014

Å Vestland, Velstand!

Da har jeg fått endelig "go" for ny foredragstur. Tre pleiere har sagt seg villig til å være med. "Stemma" mi, han Finn, er også klar.

Denne gangen går turen til Førde og Bergen, 2. -5.juni.  I Førde skal vi ha foredrag for sykepleiestudenter mandag 2.juni på dagtid, og åpent foredrag for allmuen på Quality Hotel Førde om kvelden. I Bergen venter jeg på svar fra utvalgte avdelinger på Haukeland. Jeg har tilbudt å komme til tre høgskoler med helse og omsorgsutdanning, men de hadde ikke tid til å ta imot besøk. Vi kjører åpent foredrag for allmuen på Grand Terminus, onsdag 4.juni. (billetter på www.deltager.no/eikrem fra idag).

Takket være den sjenerøse økonomiske støtten jeg fikk til Osloturen i fjor, kan vi legge ut på ny tur i år. Det er fantastisk deilig å komme seg på tur, det gir både energi og mye moro. Dessuten føler jeg at jeg gir noe tilbake ved å spre mine erfaringer til fagpersonell og folk flest.
Det skal også bli grådig kjekt å treffe slekta, venner og bekjente.
I motsetning til Osloturen i september i fjor, hvor alt var nytt og ukjent, har vi mer senkede skuldrer og er langt mindre nervøse. Som jeg har skrevet tidligere, gikk Osloturen uten problemer og uventede hendelser.  En del praktiske utfordringer, som for eksempel  altfor myke hotellputer og lave hotellsenger, har vi tatt lærdom fra dette og tar med egen pute og noe til å heve senga med.

Jeg er godt i gang med å skrive pakkeliste og tidsskjema for turen. Det gjelder å være tidlig ute, for det blir en hektisk vår med konfirmasjon i mai.
Det gledes! Sissel skal akkompagnere oss på anlegget nedover.


 Å Vestland, Vestland!
Når eg ser deg slik
med fagre fjell og fjord og tronge vik,
det stig i all sin venleik stort og vilt
og atter møter meg så mjukt og mildt.