tirsdag 9. juli 2019

50! - og prøver igjen.

Litt forvirrende overskrift, men jeg skal holde foredrag nr 50 og jeg prøver om øynene tåler litt forsiktig skriving på bloggen igjen. 
Sånn, da var overskrifta forklart, og vi kan fortsette med godt utgangspunkt. 

Vi feirer et lite jubileum den 22.09, i Oslo. Det er litt stas å ha holdt 50 foredrag siden vi startet i 2011. Det blir 7,142 foredrag i snitt i året. I tillegg har det blitt noen mindre innlegg rundt omkring.
Finn har vært med på samtlige foredrag, som sjåfør og oppleser. E ikke DET imponerende, vet ikke jeg! Jeg er i alle fall utrolig takknemlig for at han har holdt ut og ofret så mye tid på meg og all jobb som følger med.
Nå må jeg skyte inn at Morten-bror var sjåfør på siste tur til Oslo. Finn jobbet i Oslo ett år, derfor stilte Morten velvillig opp som sjåfør.
I tillegg et par meget gode og smilende pleiere som har gjort turene mulig å gjennomføre. 
Det har vært tre turer til Oslo, til Bergen og en mengde med kortere turer i Møre og Romsdal og i Sogn og Fjordane. 

Det er ikke alle forunt å reise rundt å tyte uten å kunne snakke. Legger vi på lam, koblet til respirator og med en diagnose som ikke har en oppløftende ende, må jeg innrømme at jeg er ørlite fornøyd med tingenes tilstand.

Jeg utvider kanskje litt geografisk i oktober. Da er planen en tur til Trondheim, med foredrag nr. 51. Er ikke helt spikra ferdig detaljene ennå, men de kommer på plass ganske snart. Da kan vi hake ut nok et fylke. Har planer om å vente til regjeringen tvinger sammen Nordland med Finnmark og Troms, og besøke Terråk for å kunne hake ut vårt nordligste fylke også. Kanskje litt for optimistisk, selv til meg å være.

Vi har opplevd mye på disse foredragene. Både rart, morsomt, spennende, litt i overkant spennende, litt skummelt og skremmende, overraskende og forbausende. Felles for alle er gode tilbakemeldinger og takknemlighet for at vi holder på. Det er veldig kjekt, og grunnen til at det har blitt 50 istedenfor kanskje 2 - 3.
Ifølge Finn skal det ikke stå på han om å nå målet på 100 foredrag før jeg tar natta. Det er jo greit å vite. Nei, vente litt. Å ta natta er mine ord. Finn blir i alle fall med videre, mener jeg. Betryggende å vite.

Tja, øynene holdt ut hit i dag. Vil ikke pushe for mye. Må spare de til litt finpuss og oppdateringer på Å bli klødd, pluss innlegg på Likemannstreff/seminar i Oslo på nevnte tur.
Legger ved linken til foredrag nr. 50, i tilfelle noen ikke har fått det med seg.

Pål Eikrem - Livet med ALS og respirator, i Oslo