tirsdag 5. april 2011

40-fest jeg aldri kommer til å glemme!

11. Mars fylte jeg faktisk 40 år.

Gutta i Country Dick & The Gay Rangers

Jeg begynte planlegging av festen i oktober 2010. Jeg booket klubbhuset her på Emblem, kladdet gjestelista og funderte på menyen. Klubbhuset tar 80 gjester til middag , så der måtte jeg dessverre si stopp på gjestelista. Konemor tok regien på pynting av bord og annet praktisk.


I desember 2005, da jeg fikk den endelige diagnosen, hadde jeg ikke tro på at jeg skulle få feire førti , eller rettere sagt, det var egentlig det aller siste jeg tenkte på. Tusen nye ting å tenke på, våget knapt å planlegge en uke frem i tid. Vi fikk det forferdelig travelt med å oppleve ting sammen, gjøre ting før det ble for sent, før jeg ble lam og mistet stemmen. Det var mye som måtte fikses administrativt etterhvert. Hundrevis av søknader om alt mulig; heis, bil, pensjon , trygd, hjelpemidler, forsikring etc. Vi fikk sågar råd fra kommunens sosionom om å skille oss for å utløse ekstra økonomisk støtte. Ganske heftig å måtte vurdere opp i alt . (Men jeg var ikke tenkt å bytte kjerring riktig ennå.) Samtidig med at legene purret stadig om at jeg måtte ta avgjørelse på om jeg skulle legges i respirator når (ikke hvis ) lungene sluttet å fungere, innen alt fra en måneds tid til et par år. De måtte vite det når jeg ennå kunne snakke, slik at jeg ikke ble holdt kunstig i live mot min vilje. Surrealistisk å måtte ta stilling til. Valget ble ganske raskt enkelt, for hvilken idiot velger døden når han har en så god og vakker kone , og to fantastiske barn? 

 Av egen erfaring vet jeg hvor stor betydning og gjensidig kjærlighet det er mellom familiemedlemmer, selv om en av foreldrene hverken kan gå eller snakke.

Og nå maser legene om at jeg må lage en avtale som sier noe om tidspunktet for når de skal dra ut kontakten, ingen fred å få...

 

Idar og Hany

Derfor var det ekstra kjekt at jeg fikk oppleve festen , og ikke minst sammen med gode venner og familie. Selv om jeg egentlig burde ha vært ut på dansegolvet og lært alle skikkelig swing utover kvelden, fikk jeg nøye meg med å sitte og utøve et kritisk Thor Frøysvik-blikk.

Spesielt kjekt var det at gutta i bandet tok turen, det betydde mye for meg. Jeg bare slengte ut av meg på fleip til Klaus, en gang han var på besøk, at det hadde vært kult å fått Country Dick & the Gay Rangers på festen.
Vel vitende om at gjengen er spredt over hele landet, var det utopi for meg. Men dagen etterpå lå det bekreftende svar på Facebook fra alle sammen ! Stor opplevelse for meg.

Med innslag fra gamle studievenner, naboer  i rundkjøringa ,CD&TGR trubadur Idar, klippfiskgryte, god drikke, sunnmørsk kakebord, utrolig kjekke gjester og en førtiåring i storform ble det en meget minnerik og heftig aften.

8 kommentarer:

 1. Håvard Larsen :)6. april 2011 kl. 00:09

  Gråådi kjekt å sjå og høyre at du kosa deg so mykje på festen! :D da va deg vel fortjent!

  Må vere forferdeleg løye og uverkeleg å måtte ta stilling te alle dissa valgå.. E liksom ikkje valget mellom kjøtkake elle fiskepinna te middag, da e snakk om heller...

  SvarSlett
 2. Føler nesten at jeg var der :-)!! Hørtes knallbra ut!Nå må du bare holde av lokalene til 50 års dagen...da må du jo opp enda ett hakk! Elton John?? Du har bare å holde deg oppreis, Pål!! :-) Hilsen ho Hilde

  SvarSlett
 3. Fantastisk kjekk fest, Pål, og du er ein kunstnar i å formidle alvor, på ein glimrande måte: Først røyrer du ved tårene, for så i neste setning får dei fram med smil og latter - ja, det er Pål som alltid det.
  Det var virkeleg ein minnerik fest, og eg kjenner meg priviligert når eg ser kor mange gode venner og familiemedlemmar du samla, og veit du kunne ha fylt lokalet mange gongar. God musikk, god mat, god toastmaster, kjekk konkurranse, gode talar og historier, trivleg vertskap og gjestar - rett og slett glimrande! Vi treffast sjølvsagt mange gongar før 50 årsdagen, men ser verkeleg fram til gildet. Hugs, du skal setje verdsrekord.....hald fram og blogg!

  Mvh

  Finn

  SvarSlett
 4. Hei Pål!
  Veldig kjekt å lese, og sjå bilder fra festen.
  Mange kjente fjes :)

  Hilsen Veronica, som har ei flott lita jente i armene.

  Fin dag til deg.

  SvarSlett
 5. Hei Pål!
  Ja det der med fest kan du:-) Kanon kjekt såg det ut.
  Hilsen Einar

  SvarSlett
 6. Gratulerer med overstått. :)
  Ingenting er som å krysse av på lister, synes jeg. 40, check! minnerik fest, check!

  SvarSlett
 7. Såg ut til og vere en super fest.Noke som ej undte deg og dine.Mange minner som du kan ta fram når dagane er mindre god.Flott du vil dele kvar dagen din med oss på side linja så v lttere kan forstå din situssjon.

  SvarSlett
 8. Du har mykje å lære verda rundt deg, Pål... Så hald fram med å vere den du er, like sterk og med motet oppe. Eg er mållaus og full av beundring. Og for å gjenta ein kommentar lengre oppe mtp selskapet ditt- kjennes nesten som om eg var der :)Kjente fjes på bilda og herlege kommentarar frå deg. Ha ein fin dag, Pål!!!
  Klem frå Ann Cesilie

  SvarSlett

Skriv gjerne en kommentar :)